For You Two - massage Castricum

Ayurvedische massage

1 tot 1:15 uur

…OOK voor jou.

Deze massage is hét cadeau voor jou! De massage wordt afgestemd op jouw Vikruti (disbalans), en zal helpen om de balans te herstellen. 

Wat kan je verwachten?

De technieken die in deze Oosterse massage worden gebruikt lijken zeer veel op die van de Westerse massages.
Massage is een onderdeel van de levenswijze volgens de Ayurvedische filosofie waarbij voeding, natuur en lichaamsbeweging belangrijke ankerpunten zijn voor een gezond en inspirerend leven.

De letterlijke vertaling van Ayurveda is  "Levenskennis", waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van de Tridosha theorie: Vata (wind), Pitta (gal) en Kapha (slijm). 

Ayurvedische massage helpt bij het verzwakken van de disbalans in deze dosha's. Door een op jouw afgestemde massage en een gebalanceerde geurolie, worden energieblokkades weggenomen en zal jouw energie weer beter stromen. 

Wat is mijn Prakruti?

Je Prakruti is volgens de Ayurveda jouw constitutie of ware natuur. Jouw natuurlijk evenwicht en temperament. Jouw Prakruti blijft dan ook jouw hele leven hetzelfde. Het is jouw ZIJN.

In de Ayurveda worden de elementen ether, lucht, vuur, water en aarde met elkaar gecombineerd tot 3 verschillende typen. Deze typen noemen we Dosha’s.

Ether en Lucht vormen Vata.

Vata regeert over de ademhaling, het bewegen van de spieren, weefsels, en cellen.
Vata gaat over gevoelens als nervositeit, angst, rust en pijn. 
De plaats van Vata in het lichaam zijn de darmen, heupen, dijen, oren, botten, bekken en de huid. 

Vuur en Water vormen Pitta.

Pitta zorgt voor de spijsvertering en stofwisseling, de lichaamstemperatuur, tint van de huid, intelligentie en begrip. 
Pitta gaat over gevoelens als boosheid, haat en jaloezie.
De plaats van Pitta in het lichaam zijn de zweetklieren, het bloed, vet, ogen en huid.

Water en Aarde vormen Kapha.

Kapha onderhoudt het lichaam en zijn weerstand. Het houdt de gewrichten soepel, geeft de huid vocht, geneest de wonden, geeft kracht en stevigheid, voorziet hart en longen van energie en houdt de immuniteit op peil. 
Kapha is aanwezig in de borst, keel, hoofd, holten, neus, mond, maag, gewrichten, plasma en vloeibare afscheiding van het lichaam als slijm.
Kapha is verantwoordelijk voor gevoelens als hechting, gulzigheid en afgunst. Maar ook voor kalmte, vergeving en liefde.

Wat is mijn Vikruti?

Je Vikruti is jouw disbalans. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw Prakruti Vata-Pitta is. Door "verkeerde" voeding, weersomstandigheden of stress, kan bijvoorbeeld jouw Vata dosha verhogen waardoor er een disbalans ontstaat.

* Er wordt gewerkt met olie in het haar. Buik, borst en gezicht worden ook gemasseerd.